29/1-08

torsdag [kraja/sackaträsk] catering med henrik idag, catering är fanimej svinkul! Kom blåsandes på skotern vid 4 å kutade in å bytte om. Det mesta var förberett så jag fick göra en liten grönmix me sockerärts skott, ruccola, spenat och nå mer till dekoration. Skinnade rödingen också men sen gjorde jag inte så mycket mer innan vi drog iväg. packade lite tallrikar å sånt. Oskar lärde mig hur man skulle koka musslor också, man tar de musslor som är levande (de som stänger ihop sig om man pillar lite å klämmer på skalet), lägger de i en gryta med charlottenlök och vitlök, tillsätter lite citronskal (rivet), finhackad chilli och en skvätt vin. Sätter på ett lock och kokar ihjäl dem helt enkelt, när alla musslor öppnat sig är de klara!

Vid 7 var vi framme i sackaträsk, vi ställde in grejor å etablerade oss i vår lilla kåta där vi värmde lite mat å sånt. Vi la i grovt rivna morötter och grovt rivna palsternackor i en saffrans sås och värmde upp det och värmde på musslorna och kräftorna. sen gick vi in till kåtan och väntade på amg. undertiden la vi upp förrätten = mousse av ripa och anklever, ren på en bädd av grönmixen jag gjorde, en rödingbit med en rökt cocktailtomat åsså lite olivolja med tryffelolja, salt och peppar ovanpå. Skitsnyggt! Dom åt å höll på åsså la vi upp varmrätten = potatis i botten, skaldjuren på, saffransåsen över de och sen en laxbit på toppen och lite grönmix för dekoration! snyggt det också. just de ja, de var en vegetarian med också så vi fick göra en liten skaldjurssallad till förrätt och sen var det en -fisk så jag fick steka ihop lite potatis och ren å lägga upp. Sen så fick vi gå ner till kåtan och skära upp och lägga upp efterrätten = mörk choklad med vitchoklad i mitten kaka typ, hallonsås~ ovanpå och ett flarn + lite brunt socker av nå slag på sidan om. Gästerna var mycket nöjda å vi kunde åka hem å kasta allt i disken.

Skitkul!

Lördag

24/1 [hatten/vaito] Catering idag, var skit kul! :) Började min morgon med en liten promenad och sen en väntan på att pete skulle komma ut å att det skulle bära iväg till hatten. Fick komma in å vänta till slut å när vi kom upp till hatten började vi ställa i ordning lite grann och jag fick rulla in 70 knivar och gafflar i servetter, inte lika tråkigt som de låter faktiskt. sen när de var klart så väntade vi på maten och lastade in allt i bussen. Jag och cateringutköraren/diskaren Klas körde i förväg ut till vaito. när vi va framme så började vi plocka ut lite ur bussen och väntade på pete. Ställde in allt i köket och började lägga upp. Vi serverade ett liiiiiiiiiitet julbord nästan med gravad & rökt lax, rencheesecake, västerbottensost, mjukost röra, och nån renkorv och tjälknöl. de varma bestod av renskav, potatis och ungstekt lax~ pannacotta med hjortron var den extremt goda desserten och jag la upp bären ovanpå och serverade. De 40 portugiserna åt och vi öppnade drickor, plockade undan när de ätit klart osv. När de hade ätit klart packade vi ihop allt och körde hem. Skickade allt till disken och efter det så följde jag och hjälpte pete med att flytta några bord från jaktstugan sen stämplade jag ut och drog till innebandyn.

Svinkul och lite stressig dag! :D

vecka~

20/1-09 [kraja] första dagen å lunchen på kraja nu efter jul. träffade johan, nya kallskänkan, skittrevlig. Började med å typ fixa i ordning lite fisk, svampstuvningen, broccoli å kassler. inte så mycket efter lunch, fixa inför kväll å morgondagen.

21/1-09 ledig, prov på skolan, jobb lörda istället.

22/1-09 [halvkväll på hatten] börja vid 11, hjälpte erik å simon å fixa de som dom höll på me. kom just efter maten va klar så de va lite grejs å bära ut å sånt. gjorde en chilli sen efter lunch å faktiskt inte så mycket mer.. sen så fick jag tärna nån jordnötssak till middan med daniel. koka nån lingonsås~ å efter de så gick jag med nils å förberedde inför planksteken. Gjorde tomater med olivolja och timjan på å mixa runt å sen linda 80~ baconrullar med sparrisliknande sak i mitten.

23/1-09 [kväll, kraja] kväll med henrik, kristoffer och markus. öh, fick göra något med potatisarna som jag inte kommer ihåg, iallafall så skulle jag göra potatisarna åttahörniga, lite svårt och det slutade med att jag skar mig i tummen, aj aj! efter de så då fick jag smöra på mitt vitlökssmör på baguetter och plasta in. kokade pasta å gjorde nå himla röra som heter polenta som va äckligt iaf. var buffévakt sen å efter de så åt vi å ja skar nå lök å svamp! catering imorrn!!

tillbaks till allvaret

19/1-09 [hatten] började 9, gick igenom schema lite med sofi, johan å madde. Satt å små prata till halv 11 typ, gick å bytte om å börja jobba i köke med erik å simon. Hjälpte erik med paellan som va skitgod. Hackade purjo, rölök åsså hade han hacka resten (avokado?, nå svamp, å nå mer). Brynde de lite grann å sen kasta vi i musslor, räkor, kräftor, buljon åsså mixa man runt de å tillsatte sen de saffranskokta riset, supergott. Sen preppa vi å gjorde klart salladen till middan, inte så mycke mer. gick hem vid halv 4!

skolkök

13/1-09 Sjuk fortfarande hosta

14/1-09 heldag skola

15/1-09 köket fram till lunch sen skola, hade a-turen med lena, köttbullar & mos så vi greja på me de

16/1-09 diet fram till lunch sen skola, diet med johanna, gjorde -mjöl,-mjölk & -ägg sås till fisken. Sicken jobbig en!

8/1-09 & 9/1-09 & 12/1-09

8:e Första praktikdagen idag. Skolköket i veckan och nästa. Hade a-turen med robert å vi lagade köttsoppa. Öh vi hade de riktigt lugnt faktiskt och vi var klara fort efter lunch så då gjorde vi det johan hade lämnat också.

9:eAndra dagen, sallad med micke, gick väl bra antar jag, lite mer göra. efter lunch diskade vi åså och efter vi var klara hjälpte vi där det behövdes typ.

12:e sjuk, hosta max


Första veckan 24-28/11-08

* 24/11-08 Började första dagen med att prata med johan och sofi, våra handledare. vi satt och diskuterade lite grann om allt möjligt. Vid 10 så gick vi och bytte om osv. pete visade vars man skulle byta om och så. Stekte fisk med gunny sen var de int mer me de, hade samma föreläsning som i skolan med barbro edin. 13:00 - 16:00

* 25/11-08 Andra dagen, fast egentligen den första riktiga. Kom på morogonen klockan 8 ombytt och klar. Pete och jag gjorde sallad och sen visade han mig hur man bakade bröd och visade hur maskinen funkade. Bar ut lite mat, hjälpte till lite med dagens. Sen kom varorna på eftermiddagen så då fixade vi det också.

* 26/11-08 Första kvällen för min del idag, den var på kraja med oscar. Vi gjorde wallenbergare, som var kvällsbuffén, och jag fick steka de. Kvällens salladsbuffé fixade jag också, la upp i nya skålar och gjorde nytt av det som var gammalt/slut. Fick även lära mig att putsa fransyska! Gjorde undan disken och slutade tyvärr sent! :/

* 27/11-08 Torsdag = varodag. Enbart sallad fram till lunch sen efter lunchen så packade vi upp massor av varor!

* 28/11-08 Fredagkväll på kraja med oscar! Ikväll så var det någonslags gryta med fransyskan som jag putsat i veckan. Tärnade ner köttet och tillsatte syltlök och grönsaker, vin, buljong osv. Sen efter jag lagt upp salladsbuffén fick jag banka fläskkotletter som jag sedan gjorde dubbelpanering (mjöl>ägg>ströbröd) = skinksnitzel. Disk sen hem!

RSS 2.0