Mathörnan 19-22/10

MÅNDAG 09:00-14:00
Idag var det husets schnitzel med stekt potatis. Detta innebar att jag fick putsa fläskytterfilé~, skiva upp och banka skiten ur den till en platt 'pannkaka'! Gjorde en hel del av det och hjälpte även till med att dubbelpanera (först mjöl - ägg och slutligen ströbröd) och steka. Bar ut lite mat och gjorde nån grillbiff och serverade. Disk som vanligt och redan vid två gick jag hem. Kom på nu att jag gjorde även bearnaisesås på detta vis -> knäcka 20 ägg och ta enbart äggulan. Vispa det lite tjockt. Tillsätt såsbas, men inte för mycket i taget så att den skär sig. (gjorde på ungefär 5 liter såsbas). Vispa ihop det och tillsätt lite vitvinsvinäger för smak och för att tunna den lite grann. Sen så gjorde vi den på Karims sätt, worchestershire sås, tabasco, citronpeppar, salt, och estragon~ + spadet. = klar för servering

TISDAG 09:00-14:00
Idag var det pesto marinerad karré med stekt potatis och portvinsås. Karim gjorde grunden till såsen som en kalvfond (färska champinjoner, lök, morötter, vitlök, tomatpuré, timjan, salt, peppar -> steka). När det höll på bränna fast i botten så tillsatte vi vatten och lät det koka. Sen så silade han bort morötterna, löken och champinjonerna. Vad han gjorde sen hann jag inte se men han tillsatte lite av en portvinsås sen förut och lät den reducera skulle jag tro. Skar upp karré och stekte till en fin färg för att blecka upp och köra in i ugnen. När den var klar tog vi ut den och 'skvätte' på peston. Lugn dag idag, nästan för lugn..

Mathörnan 12-16/10

MÅNDAG 12/10 09:00-14:15
Idag hade vi sjömansbiff. Skar upp lite kött som vi hade sen förra veckan, skivade lök och potatis. Sen så körde vi i allt dedär i stekbordet med lite köttbuljong och 3 st lättöl. Sen så fick det puttra under lock och när det var klar bleckade vi upp det och skickade ut. Gjorde en omgång till och sen var det disk/fylla på krubb. Inte så farligt med folk idag. Disk/städ och sen hem.

TISDAG 13/10 HEMMA
HEMMA

ONSDAG 14/10 HEMMA
HEMMA

TORSDAG 15/10 09:00-14:20
Kom in i morse och skar upp karré ifall att vi inte skulle hinna få ytterfläskfilén (?). Men när jag skurit typ hälften av köttet så kom det vi skulle använda. Så då fick jag putsa de och skära för att sedan banka till tunna skivor, typ som snitzel. Sen tog Karim dem och stekte i något som liknade äggstanning med västerbottensost i, skitgott för övrigt. Ganska lugnt, stod bara å putsade/skivade/bankade idag och när jag var klar med det diskade jag undan mitt och gick in i disken, plockade in salladen och sopade golvet lite grann för att sedan gå hem.

FREDAG 16/10 09:00-14:30
Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och madeirasås idag :D skiiiiiitgott! Putsade och stekte typ minst 20kg fläskfilé. Brynde dem lite grann och stoppa in i ugnen för att ta ut, skiva upp i vänliga bitar och dra på wokade grönsaker. Det var min huvuduppgift idag.. Gjorde inte så mycket annat än att putsa, steka, köra i ugn, ta ut och fixa för servering. Sen så var det disk som vanligt och plocka in maten.. trevlig helg :)



Sista veckan hornavan / Första veckan mathörnan

28/9 - 1/10 LEDIG
LEDIG pga. stängt för ombygnad

FREDAG 2/10 09:00-15:00
kom tillbaka efter en veckas ledighet, sköönt. Hackade lite sallad och blandade en vanlig grönsallad. Sen gjorde jag klimpsmet (12 ägg, 3 liter mjölk, och mjöl efter behov). Kokade klimp och bar ut mer köttsoppa osv. Sen tog vi in lunchen och jag gjorde inte så mycket mer än att tacka för mig och gå hem!

MÅNDAG 5/10 09:00-14:15
Kom in i köket och hälsade på alla, bytte om och började steka köttfärs till lasagnen. Karim kryddade den och tillsatte bla. tomatpuré och vatten. Sen så gjorde han en ostsås och lät mig fixa själva lasagnen i bläck. Gjorde de och snörde in i ugnen.. efter ett tag så fick jag göra en till sats. Sen var det lite disk och chill. Lugn dag.

TISDAG 6/10 09:00-14:00
Skar upp slotssteken som Karim kokat dagen innan. Körde in i ugnen för att värma och sen ut typ. Serverades med kokt potatis. Diskade, plockade ur mer mat och tallrikar osv. Sen så pajjade jag även en mixer när jag gjorde bearnaise sås! Skar upp kött till torsdag också..

ONSDAG 7/10 09:00-15:00
Gjorde blodpalten idag med Gördis. 3 satser smet gjorde jag totalt. Alltså, lika mycke vatten som blod, lite salt och mjöl tills det blev så tjockt att sleven stod raklång. sen så kokade jag blodpalten också, gick galant. Gick ut med mer kött och palt osv. Diskade. Sen kring 2 när vi var klara med lunchen. Då skivade jag potatis i en sånhär maskin till tunna skivor och skar upp ännu mer fläskkött till torsdag.

TORSDAG 8/10 09:00-14:30
I morse så stekte jag köttet som jag skivat upp och bleckade upp de. Karim snörde på nån marinad och sen in ugnen. Sen så visade han hur man kokar ihop cognacsås! Bryn lök i fett, he på cognac och flambera lite, sen på med en mörk fond och mer cognac + grädde. Sen så fick vi sitta lite i skiten när de kom massor med folk och vår mat tog slut. Kutade fram å tillbaka med disk och mat osv. sen så när allt lugnat ner sig så städa ja undan å gick hem

FREDAG 9/10 09:15-14:30
Försov mig en liten liten stund i morse. Ingen fara dock. Det enda jag hade att göra var typ att steka upp köttfärsen och krydda den. Gjorde de å tinade ny färs och hackade å hackade å hackade så att den gick sönder. Gick ut med mer mat och fyllde på sallad osv. diskade.. Sen så åt vi en skvätt, plockade undan och gick hem! HELG :D

RSS 2.0