Hääätten

MÅNDAG 25/1 LEDIG
LEDIG

TISDAG 26/1 [HATTEN] 08:00-15:30
Lunch idag med henke å katarina. Samma visa idag. Jag gredd salladen å så.. Sen var de ganska lugnt idag, fyllde på nån sallad å så. Gick ut me lite mat. Preppa upp mer gurka, tomater, cole slaw.. Hjälpte till lite i disken å smack så va klockan 2. Äta. Sen röja undan och plocka in, lite mer prepp å gå hem.

ONSDAG 27/1 [HATTEN] 08:00-16:00
Idag fick banne mig katarina ta hand om salladen. Jag bakade ut brödet som Henke hade gjort igår men de dog typ eller nå annat konstigt så vi kunde absolut inte använda de :( Kokade potatis och gjorde dundergott mos. Gick ut med mat och fyllde på när servitriserna ville ha :) Hackade upp massvis med paprika åt pete, hackade upp sidfläsk åt katarina. Efter vi röjt köket å käkat så hjälpte jag Simon att plocka lite disk innan jag gick hem.

TORSDAG 28/1 [KRAJA/SACKATRÄSK] 16:00-23:00
De mesta var klart när jag började så jag fick gå på p-maten. Gjorde en carbonara å sen åt vi å for iväg. När vi va framme så hade david glömt nåt så jag fick bossa över förrätterna (granatäpples viage~, gravad forell, skott, sikrom, rödlökspannacotta och torkade ärtor). De gick bra. FIck gå ut med lite förrättstallrikar också.. :S
Varmrätten så la jag rödlöksmarmeladen, och rödvinssåsen, david la köttet, pomme annan och jordärtskockpurén.
Efterrätten var hjortronsoppa, mandelbiskvier och glass. Städa undan och hem sent.

FREDAG 29/1 [HATTEN] 15:00-23:00
Tjo. IDag så skar jag lite kryddkaka och rödbetor till kuber, respektive tärningar till att börja med. Sen gjorde jag mos med lite örter och citron till audi-eventet. När de blev av så hjälpte jag till med att lägga fisken och de andra la resten typ. De gick bra. När dom sen hade käkat varmrätten så hjälpte jag Heidi att lägga. Jag la ganash och parfait och heidi klickade mandelkrämen~.  Sen så var de lite vanlig pub-meny osv. men det var ganska lugnt.

SÖNDAG 31/1 [KRAJA/SACKATRÄSK] 16:00-23:00
IDag var jag med Henke. Gjorde upp lite brödflarn, blåbärssås, skrifver mer sen. Mest prepp och pack inför cateringne och sen gick det som vanligt :)

Hatten

MÅNDAG 18/1 [HATTEN] 15:00-23:00
I särklass den roligaste kvällen på länge. Inte jobbmässigt men överhuvudtaget. Idag så bakade jag bröd och lagade p-mat fram tills vi skulle äta. Efteråt så preppade jag lite mer inför pub-menyn, bla. en tzatziki. Sen så ställde vi fram de vi behövde till maten å tog de rätt lugnt, vi hade väl totalt 20 mat idag. Jag bakade en brownie~ på kvällen och inte så mycket mer.

TISDAG 19/1 [HATTEN] 08:00-16:00
Inte så mycket att göra idag. jag och katarina hade hand om all sallad idag. Vi skickade ut all sallad och sedan började jag preppa upp ny såsom coleslaw, pizzasallad, hacka tomat och gurka osv. Under lunchen gick jag ut med lite mat och fyllde framförallt på med nya sallader när sofia och tina kom in. Äta och städa undan efter 2 sen sätta bröddeg och gå hem.

ONSDAG 20/1 [HATTEN] 08:00-16:00
Sjuuuukt mycket folk/göra idag. Vi hade pastabuffé och det drog runt 300 pers. Jag hade hand om salladen och de skötte jag galant :D skickade ut allt och fyllde på nytt när de kom in. Kokade även pasta/värmde på ny pasta till lunchen, fyllde på mat, gjorde en rhode island å lite små fix. mat å röj klockan 2, sätta deg och gå hem.

TORSDAG 21/1 [HATTEN] 08:00-16:20
Lite mindre göra idag efter kl 11 men före de satt jag nog i skiten. Bakade ut bröd och satte de på jäsning. Försökte preppa upp det mesta möjliga såsom, gurka, tomater osv. Var lite kaotiskt när vi inte hittade behövliga grejor på varuvagnarna som kommit i morse men det funkade till slut. Huvuduppgiften idag var såklart att fylla på all sallad som kom in i och sedan komma ikapp med preppningen. Gjorde en ny coleslaw och hjälpte pete att skicka ut mat. åt vid 2, plocka in salladerna och röja all disk. kom inte loss förän 20 över 4 eftersom jag var tvungen sätta en deg.

FREDAG 22/1 [KRAJA] 16:00-23:00
Första dagen på kraja för i år. Nästan ingenting att göra... bakade en blåbärs cheesekake innan p-maten. Sen så diskade jag och skalade jordnötskocker(?). Efter det skar jag upp lite regnbåge till söndagens sackaträsk och förberedde lax till öl inkok. Röja å så sen gå hem.

SÖNDAG 24/1 [KRAJA/SACKATRÄSK] 15:00-23:00
Började med att skiva drygt 30 carpaccio när jag kom in. Henke skötte det mesta av packningen och sedan rörde jag även ihop något som kallades espuma. 6 dl vatten, lite citronsorbé~ (typ), 2 dl äggvita och socker tills smaken var bra. När den blandats kastade vi i den i en flaska som skulle skicka ut det med hjälp av kolsyra. Vi drog iväg efter p-maten och hann bara dit och packa upp när vi märkte att vi glömt skärbräda + kniv och det mjuka brödet. Vi ringde till kraja och bad dom köra in lite bake-off bröd så vi kunde komma och hämta!

Samma som i fjol, förrätt, varmrätt, efterrätt.
Förrätt: ren-carpaccio med blåbärsgelé, krutrök, syltade kantareller och inlagda fikon + lite grönt.
Varmrätt: ungsbakad regnbåge ovanpå en tomatgryta, en klick saffransaioli och ett brödflarn + lite grönt.
Efterrätt: blåbärspannacotta med en blåbärsröra och espuma skum.

Efter vi lagt alla rätter tog vi med oss så mycket disk som möjligt, drog upp till hatten och lämnade tallrikar + glas osv. och sen ner till kraja för att diska undan vår köksdisk :)

Första veckan, tillbaka igen!

TISDAG 12/1 [HATTEN] 15:00-22:20
Skönt att vara tillbaka :)
Började med att rengöra spisen lite å snacka med Pete tills Nils kom. När han kom så började jag preppa lite inför kvällen. Följande: Skära upp tomater och gurka, hacka lök och skiva tomater.
När jag hade gjort det så fick jag göra p-maten. Skiva och bryna ryggbiff, skala och klyfta upp lite mer potatis, steka på de gröna fräset i olja och slutligen göra en blåmögelost sås/kräm. Philadelfia, blåmögelost, creme fraiche och salt. Klart.
Så åt vi och efter de hjälptes jag och Henke åt att preppa kvällens. Jag dubbelpanerade lite fisk till fish 'n' chipsen, ställde fram det vi behövde för maten, hämtade upp vissa saker och sen drog de igång. Vi hade ändå en del göra jag och henke. Jag fick stå rätt mycket i luckan (:D) och lägga. Det som gick mest var hamburgare och det gick riktigt bra för oss idag :) städa undan och gå hem

ONSDAG 13/1 [HATTEN] 15:00-23:00
Hjälpte pete att röja lite när jag hade bytt om tills Nils var klar för arbete. Då gjorde jag kvällens första pannacotta sats (2.6 l grädde, 400 g socker, 1 vaniljstång - värma, 8 gelatinblad), Sen bakade jag och pete lite bröd (2 liter vatten, 4 påsar jäst, 4-5 skopor mjöl och salt.) Vi körde runt de i blandarn och lät de jäsa innan jag bakade ut de till limpor~
Innan vi började med kvällens så skar jag carpaccio, rengjorde skärmaskinen, och så gjorde jag en till pannacotta. (450g creme fraiche, 450g typ philadelphia, 300 g socker, 3 vaniljstänger, 6 dl grädde, lite citron) Slog upp pannacottorna i formar å så. När vi hade öppet köket så var det ganska lugnt med beställningarna.. några hamburgare men inte då mer mat än 15. 21 st 2-rätters som amg hade beställt, pete lagade det och jag hjälpte honom lägga. Jag och henke hade även 11st 2-rätters bokade så vi la det och skickade ut :) Riktigt lugnt i köket ikväll. Vi hade väldigt roligt under städningen i varje fall!

TORSDAG 14/1 [HATTEN] 15:00-22:15
Ikväll var det planka och jag fick det som uppgift. Preppade upp tomater (dela på 2 och marinera med salt, olivolja och timjan), skära upp lax, göra mos (koka potatis-> pressa ner och blanda om med smält smör och mjölk), rulla harricoter~ och slutligen spritsa moset på plankorna och lägga upp färdigt för körning. Gjorde drygt 30 plankor men endast 15 gick åt. Vi körde pup-menyn som vanligt så jag och marcus fixade det galant. lugn kväll

FREDAG 15/1 [HATTEN] 12:00-20:00
Började tidigare idag och min huvuduppgift för dagen var att rulla tryfflar. Rullade tryfflar non-stop från 12~ till 4. Endast lunchpaus runt 2, så jag hann väl med drygt 300 st :D (rulla tryffeln och sen in i florsocker.) Sen så var det rätt lugnt, jag gjorde p-mat när de andra hade menyprovning och skar carpaccio. P-maten var rätt enkel, skära upp den färdiga ryggbiffen och köra in i ugnen, hämta upp ett bläck med potatis-spenat-kaka och ugna och slutligen spä ut och reda en pepparsås. Tog det rätt lugnt efter det, hjälpte Åsa med några andra tryfflar en stund och fixade lite ur pub-menyn.

RSS 2.0