29/1-08
torsdag [kraja/sackaträsk] catering med henrik idag, catering är fanimej svinkul! Kom blåsandes på skotern vid 4 å kutade in å bytte om. Det mesta var förberett så jag fick göra en liten grönmix me sockerärts skott, ruccola, spenat och nå mer till dekoration. Skinnade rödingen också men sen gjorde jag inte så mycket mer innan vi drog iväg. packade lite tallrikar å sånt. Oskar lärde mig hur man skulle koka musslor också, man tar de musslor som är levande (de som stänger ihop sig om man pillar lite å klämmer på skalet), lägger de i en gryta med charlottenlök och vitlök, tillsätter lite citronskal (rivet), finhackad chilli och en skvätt vin. Sätter på ett lock och kokar ihjäl dem helt enkelt, när alla musslor öppnat sig är de klara!
Vid 7 var vi framme i sackaträsk, vi ställde in grejor å etablerade oss i vår lilla kåta där vi värmde lite mat å sånt. Vi la i grovt rivna morötter och grovt rivna palsternackor i en saffrans sås och värmde upp det och värmde på musslorna och kräftorna. sen gick vi in till kåtan och väntade på amg. undertiden la vi upp förrätten = mousse av ripa och anklever, ren på en bädd av grönmixen jag gjorde, en rödingbit med en rökt cocktailtomat åsså lite olivolja med tryffelolja, salt och peppar ovanpå. Skitsnyggt! Dom åt å höll på åsså la vi upp varmrätten = potatis i botten, skaldjuren på, saffransåsen över de och sen en laxbit på toppen och lite grönmix för dekoration! snyggt det också. just de ja, de var en vegetarian med också så vi fick göra en liten skaldjurssallad till förrätt och sen var det en -fisk så jag fick steka ihop lite potatis och ren å lägga upp. Sen så fick vi gå ner till kåtan och skära upp och lägga upp efterrätten = mörk choklad med vitchoklad i mitten kaka typ, hallonsås~ ovanpå och ett flarn + lite brunt socker av nå slag på sidan om. Gästerna var mycket nöjda å vi kunde åka hem å kasta allt i disken.
Skitkul!
Vid 7 var vi framme i sackaträsk, vi ställde in grejor å etablerade oss i vår lilla kåta där vi värmde lite mat å sånt. Vi la i grovt rivna morötter och grovt rivna palsternackor i en saffrans sås och värmde upp det och värmde på musslorna och kräftorna. sen gick vi in till kåtan och väntade på amg. undertiden la vi upp förrätten = mousse av ripa och anklever, ren på en bädd av grönmixen jag gjorde, en rödingbit med en rökt cocktailtomat åsså lite olivolja med tryffelolja, salt och peppar ovanpå. Skitsnyggt! Dom åt å höll på åsså la vi upp varmrätten = potatis i botten, skaldjuren på, saffransåsen över de och sen en laxbit på toppen och lite grönmix för dekoration! snyggt det också. just de ja, de var en vegetarian med också så vi fick göra en liten skaldjurssallad till förrätt och sen var det en -fisk så jag fick steka ihop lite potatis och ren å lägga upp. Sen så fick vi gå ner till kåtan och skära upp och lägga upp efterrätten = mörk choklad med vitchoklad i mitten kaka typ, hallonsås~ ovanpå och ett flarn + lite brunt socker av nå slag på sidan om. Gästerna var mycket nöjda å vi kunde åka hem å kasta allt i disken.
Skitkul!
Kommentarer
Trackback