Hornavan ny vecka 21-25/9

MÅNDAG 21/9 09:00-15:00
Strimlad biff i ädelostsås med pasta. Allt var i princip förberett så vi kokade bara upp såsen, tillsatte köttet och kokade pasta. Salladen var klar också så den körde vi ut. Efter lunchen preppade vi upp nya sallader och kokade köttet inför morgondagen. Kokade hjortonsylt också.

TISDAG 22/9 09:00-15:30
Idag var det lite stressigt med att fixa sallderna som inte var rikitigt klara. Jag gjorde en rhode island, blandsallad, gurkgrejs (rödlök, gurka, paprika och sweetchili sås), stekte svampen och blandade om med persilja. Vi körde ut maten och sen så pressade jag ut saften ur hjortronen vi kokat (det skulle bli någon sås till onsdag). Stansade rostfralla så att det blev O-formade och när jag gjort 160 st gjorde jag en röra till detta som skulle vara i (majonäs, creme fraiche, kaviar, rödlök och dill). Kan bara säga att det var gudomligt gott. Efter lunchen tog vi hand om varorna och tog in maten, preppade upp lite mer sallad inför morgondagen och gick hem.

ONSDAG 23/9 09:00-22:00
Långpanna idag. Kom in på morgonen och gjorden en cole slaw (rivna morötter och vitkål, skivad rödlök, majonäs, dijonsenap och vitlök) efter fikat. Sen rullade jag tryfflar och efter det var det ganska lugnt, stekte lite potatis och några snitzlar. Åt vid halv 2 och satt sedan och tog det lugnt till nästan 3. Då började jag lägga förrätterna. Först doppade jag kanterna i röran och sen rullade jag dem i mixade ostbågar :S Kramade ur saften från räkor och kräftskärtar och la de i majonäs som ja sen la ovanpå 'kakan' ovanpå de kom en romklick och vips! så var förrätten klar. Strax därefter la jag upp alla på fat och smällde dit lite grönmix för syns skull. klart!
Väntan på att de skulle äta klart.. När det äntligen var klart så körde vi igång, jag la svampen i botten, lasse la såsen, tobbe skar köttet och lasse la det, jag la på en chutney ovanpå köttet och tobbe körde grönt och paprika. klart å betart!
Efterrätten kastade vi ut på tallrikarna fort som attan så att vi skulle ta oss hem nån gång. Lasse la pannacottan, tobbe la såsen, jag la tryffeln och lasse la två blad. klaaaaaaaaaaaart =D

TORSDAG 24/9 SJUK
SJUK

FREDAG 25/9 SJUK
SJUK

Hornavan

MÅNDAG 14/9 09:30-14:00
Kom till Hornavan efter jag varit på skolan och sökt efter någon som kunde tala om var jag skulle vara. Träffade den del av personalen som jag inte var bekant med. Bytte om och började hacka purjolök till lunchen (pasta tillsammans med rökt lax och purjolök i en stuvning/sås) och brynde den i smör. Tillsatte tre liter köksgrädde och en liter köks fraiche. I med det och dijon senap, hönsbuljong och tre liter vatten. Koka upp och dra av, tillsätt laxen och smaka av, pang, redo att serveras. Finhackade upp sallad och ställde in i kylen, tvättade och kokade rödbetor. Brynde det strimlade nötkötten till biffstroganofen, åt runt 13:00 sedan skalade jag rödbetorna och rivde dem för att sedan göra snyggt och sluta.

TISDAG 15/9 09:00-15:30
Kom till jobbet före 9 och drack kaffe. Sen så kasta ja i köttet från igår i en gryta tillsammans med vatten, tre liter grädde, chili, tomatpuré, kalvfond, lök, saltgurka och paprika. Biffstroganoff. Sen så åt ja. Efter lunchen skar jag pepparsalami och något som vi trodde var skinka i skärmaskinen och la det i bläck för att plasta in det. Sen så skar jag upp gurka och paprika för morgondagens frukost och sedan så hackade jag tio rödlökar och fem purjolökar till á la carten. Diskade och städa lite i köket sen tack för idag.

ONSDAG 16/9 08:00-15:15
Dagen bestod i stort sett av att dubbelpanera fisken och steka den. Fylla på mat, koka ägg, skala ägg, värma mat. Röja, äta lunch, fixa salladsbuffén inför middagen osv. Hade han om lunchen idag också :) Gjorde plättsmet och skura lite golv sen gick ja hem.

TORSDAG 17/9 09:00-14:30
Stekte plättar fram till och under lunchen. Sen så stekte jag karré inför morgondagen och snörde in i ugnen. Gjorde snyggt och sen testa ja på ny kniven, den föll tamefan genom löken. åt lite grann och skura köket sen gick jag hem i lugn och ro vid halv tre.

FREDAG 18/9 09:30-15:30
Försov mig i morse -.- Stekte/tärnade potatis. Skivade upp fläskkarrén, packa upp varor. åt. diska litt. skura golve. drack en sjujävla massa kaffe. tog ut/ställde in mat


kraja 0.o

ONSDAG 2/8 09:00-15:00
Lunch idag med Daniel. Inte så mycket att göra idag eftersom att vi hade gjort både kött och potatis igår, vi skar upp köttet (högrev) och snördee in de i ugnen. In me klyftpotatisen i ugnen. Daniel gjorde en sås. Jag gjorde salladen, bla. en pastasallad (pasta, paprika, purjo, oliv och matolja, toscana krydda, salt). Sen så när lunchen drog igång märkte vi att folket åt så inåt hellvete så vi fick ju tokfixa mer potatis och sallad.. sen kunde vi gå in i frysen och städa. Gjord int så mkt mer sen efter lunch, käka, preppa lite sallad..

TORSDAG 3/8 09:00-15:00
Va gjorde ja idag då? Packade upp varor mellan 9 och 10. Sen så gjord ja en pizzasallad och la upp salladerna som vanligt. Gick ut med lite mat, lagade lite mat, preppa lite. Städa lite, åt lite å gick hem.

kraja

MÅNDAG 31/8 [Kraja] 09:00-15:00
la upp all sallad och hackade nytt eftersom de hade slängts allt från tidigare veckan. Sen när jag gjort klart all sallad så åt vi lite och efter det fick jag göra en del omeletter (dagens lunch). Har som vanligt hand om à la carten och det går svin bra ! :) tog in maten + sallad och gick hem

TISDAG 1/9 [Kraja] 09:00-14:30
Höll på försova mig idag rent nånting! Fick iallafall göra hela lunchen idag (carbonara), hacka upp allt bacon steka in i gryta ner me grädde å mjölk, hips vips, koka över, andreas skura. blä! Sen har jag väl inte gjort så mkt, haft hand om à la carten, gick skit bra, skit kul. Städade efter lunch och vi sluta i god tid :D

RSS 2.0